Zpět do obchodu

Registrace

Jak jsem si od šití odskočila k čalounění

Mám na Instagramu dva oblíbené profily Dva dílna a Z pokoje do pokoje, které sleduji už delší dobu a kde se renovuje nábytek a čalouní a je to opravdu krásná podívaná. Proto jsem taky tenkrát šla na kurz Základy renovace "nábytku" křídovými barvami, kde jsem se s nimi naučila pracovat, natřela starý šicí stroj a skoro všechny dřevěné bedýnky v mé dílně a udělala si z toho prázdninový projekt. Jak to dopadlo?

Já bych řekla, že docela dobře. Bedýnky hojně využívám při prodejních akcích anebo v dílně na uskladnění věcí a ještě mi to tam i zdobí... :-) Na větší renovace ale teď vůbec nemám kapacitu, i když po této akci "židle" jsem zase celá natěšená, že natřu aspoň nějakou tu bedýnku... Když jsem ale viděla nabídku na Kurz čalounění židle, věděla jsem hned, že do toho jdu a že si vyrobím nějakou krásnou a originální židli a dokonce jsem tomu přizpůsobila i plánování focení novinek, abych jí tam mohla propašovat. Novinky se tedy budou fotit až během letních prázdnin, ale čekání určitě bude stát za to.

Tak a teď už k tomu kurzu. Pořádala ho milá Marta, kterou najdete na IG pod tímto profilem Tady je milo. A milo tam teda opravdu bylo! :-) Dílna se nachází v Praze na Žižkově v budově "mrakodrapu" Radost, takže už i to místo má velké kouzlo. Byly jsme tam nakonec dvě "čalounění židle chtivé". Marta nám vše vysvětlila, ukázala a během jedné květnové neděle jsme si opravily své židle. Celý den jsem fotila, záznam najdete ZDE, pro lepší představu. Jsem přesvědčená, že jsem teď schopná si podobnou židli vyrobit sama doma taky. Samozřejmě bych si musela přikoupit pár věcí, které běžně doma nemám (lepidlo na molitan, "nastřelovačku" atd.).

Kurz u Marty můžu vřele doporučit. Je to sranda, když se vám stará židle z opravdu nechutným vnitřkem sedáku změní v takovou krásku. Když se mi povedlo vytvarovat a nalepit molitan na dřevěnou desku, pořád dokola jsem ho hladila, jak jsem z toho byla nadšená, že to opravdu vypadá jako sedák. No, a když se mi povedlo tam připevnit tu látku a i jsem trefila ty rohy, aby vypadaly hezky a zasadila do rámu židle, no, to bylo teprve něco. To chcete zažít! 

Taky jsem si u sebe všimla, že jak to byla pro mě úplně nová věc, cítila jsem opravdu velký respekt, někdo by i mohl říct až přehnaný... Nakonec jsem měla takový ten pocit, že to vlastně nebylo zase až tak těžké... :-) To se mi bude skvěle hodit k Domácímu šití, které mě čeká teď v červnu, mám přihlášených 6 (ne)švadlenek, každá má jiné zkušenosti a já díky této své "čalounické" budu zase o to víc empatičtější a chápavá... :-)

A jak to nakonec všechno dopadlo se dozvíte v prázdninovém blogu.

P.S. Další věc, co by mě u Marty lákala je výroba buď čela postele nebo nějakého čalouněného panelu na odhlučnění zdi v mojí panelákové dílně. Tak uvidím, jestli to nakonec vyjde...