Zpět do obchodu

Registrace

Naše společné domácí šití

Naše společné domácí šití bude individuální kurz úplných základů šití na šicím stroji. Na vašem, který máte doma anebo můžu přinést svůj, pokud třeba koupi šicího stroje teprve zvažujete.

Když jsem před lety vymyslela sadu na šití Instantní Patchwork (polotovar k ušití polštářku v základním patchworkovém vzoru i s návodem k ušití na doma, dnes známý spíš jako Polštářek z pytlíku), vycházela jsem ze své situace. Základy jsem měla z domu. S šitím jsem začala zhruba ve 12 letech, kdy mi moje mamka vysvětlila, co a jak, a potom mi dala důvěru a se strojem jsem si mohla hrát, jak jsem chtěla. K šití jsem používala, co bylo doma, stará prostěradla, ubrousky nebo utěrky a velmi jsem si to užívala. Potom jsem si na pár let dala od šití pauzu (Praha, práce, rodina). Až mi po letech můj muž koupil šicí stroj a ten už byl můj vlastní a já na něm mohla začít šít tu spoustu polštářků na naši chatu… A taky závěsy, girlandy, pytlíky atd. A vrátit se tak ke krásnému koníčku z dětství a dál ho rozvíjet.

Dostala jsem se taky na individuální kurz patchworku, kde jsem dostala plno jednoduchých a cenných rad i k šití nejen patchworku. Z těchto zkušeností čerpám dodnes a ráda bych je předala dál. Mám citlivý a trpělivý přístup. Věřím, že pozitivní povzbuzení funguje líp... :-)

Při osobním kontaktu s vámi začínajícími švadlenkami a šití na mém šicím stroji (Maker Faire Plzeň a Praha, Tvořivá Olomouc) jsem zjistila, že je mezi vámi mnoho těch, které by potřebovaly některé začátečnické úkony pomoct vyladit, aby pro ně šití nebyl stres, ale radost.

Protože, když pro vás bude šití hlavně zábava, bude to na výsledku poznat! Jakmile vás šití jednou chytne, už vás nepustí, protože možnosti tvoření jsou při něm nekonečné. Počítejte s tím, že vás šití dokáže přitáhnout do flow (=stav uvolnění mysli). Díky šití se vám zlepší paměť a soustředěnost. Posílíte schopnost řešit problémy a prostorovou představivost, rozvinete pohybové dovednosti a zlepšíte se ve schopnosti hledat kreativní řešení.

Zkušenosti si musíte „odšít“ sami, s tím vám nepomůžu, ale nastavíme správné a pevné základy, abyste měli na čem stavět.

  1. Ukážeme si, jak vůbec šicí stroj funguje, rozebereme ho, abychom si ukázali, jak ho vyčistit, projdeme návod na šití. Vkládání nitě, i navíjení spodní špulky.
  2. Ušijeme jednoduchý výrobek – jehelníček, voňavá pyramidka atd.
  3. Zkusíme ušít jednoduchý výrobek se zipem

Moje představa je, že bude kurz trvat 2,5 hodiny a bude buď u vás doma nebo u mě v dílně (Praha 9).