Zpět do obchodu

Registrace

Jak jsem si od šití odskočila k barvám

Loni v listopadu mi napsala jedna moje veliká fanynka a spřátelená zákaznice, že má možnost získat starý šicí stroj Singer k renovaci, ale musím se rozhodnout do druhého dne, jinak půjde do šrotu... No, neváhala jsem ani minutu, i když jsem věděla, že bude čekat ve sklepě až do léta, kdy budu mít víc klidu na něm začít pracovat. Mezitím jsem plánovala vyrazit aspoň na základní kurz renovace nábytku. Natírání zvládám, ale nevěděla jsem ani jakou koupit barvu... :-)

Jak už to tak bývá, cestou do jiného obchodu, jsem objevila v Karlíně místo, kde mají krásné ekologické křídové barvy a pořádají i workshopy pro začátečníky. To místo se jmenuje Out of office a tam jsem se naučila základní techniky, dostala vzorník barev a mohla začít přemýšlet nad barevnou kombinací.  

No, a protože už jsem v té době malovala svůj vlastní Modrotisk (pokud vás to zajímá, je tady o tom taky článek a zboží v nabídce), rozhodla jsem se pro modro bílou kombinaci a použití malířských šablon.

Nakonec jsem celé léto šila novinky na focení a natírání nechala až na poslední tři dny před odjezdem na dovolenou... Stihla jsem to a mám teď krásnou rekvizitu na focení. I když při posledním focení (říjen 2022) ještě tolik stroj v celé své kráse nevyniknul (to ještě přijde, slibuji), ale postup renovace jsem pro vás zdokumentovala na Instagramu Po otevření šijte, tam se můžete podívat na PŘED a PO a určitě mi dejte vědět, jak se vám líbí! :-)

Detailní reportáž je v uložených Stories, kde jsou fotky i z toho workshopu atd.

P.S. Šicí stroj není funkční, ani jsem se o to nepokoušela, to jen aby tady zaznělo... :-)