Zpět do obchodu

Registrace

Život švadlenky v komiksu

Komiks pro švadlenky je rozdělený do 6 samostatných situací, které švadlenky velmi důvěrně znají. Chtěla jsem, aby v tom byl hlavně vtip... :-) Zbytek práce už byl na paní ilustrátorce. Miroslava Kolářová Šulcová sama šije a nápad jí nadchnul, proto se myslím povedl tak krásně... Pokud jsme nadchnuly i vás, mrkněte do Zašívárny... :-)

  • Věc, která zabere více času, proto jí tak často odkládáme je pravidelné čištění šicího stroje. Je to ale nutnost! Po každých cca 8 hod šití stroj vyčistěte a promažte olejem. Po každých cca 40 hod šití vyměňte i jehlu, byť si myslíte, že je ostrá. Pozor si dejte i na niť, může být pro velikost jehly nevhodná. Pozornost si zaslouží i žehlička a žehlící prkno. A hlavně... Nezapomeňte taky na sebe a na svá záda!
  • Pořizování látek a šití jsou dva odlišné koníčky… Začne to naprosto nevinně. Nadchnete se pro dva projekty najednou. Napřed si koupíte dvě látky. Jenže jeden projekt (anebo vlastně oba) nahradí jiný, naléhavější. Pořídíte další látku. A než se nadějete, jste v obklíčení metráže.
  • Samostatná kapitola je spodní niť… Největší radost je plná špulka. Známe to všechny. Celé natěšené sedáme k šití, abychom už honem honem šily a zapomeneme zkontrolovat dostatečnost spodní nitě. To je potom návrat z „flow“ do reality velmi rychlý… Naštěstí to trvá jen chvilku a můžeme zase pokračovat.
  • Kdo šije, ten taky (občas) párá… Nikdo nepáře rád, ale někdy se prostě zadaří… Zdržuje a ještě může poškodit látku a způsobit nevratné škody, je to neoficiálně takové znamení selhání. „Haha, udělala jsi chybu!“ Akceptujte to, že někdy to prostě pokazíte a budete to muset napravit. Kazit to budete i jako pokročilí, jen budete mnohem lepší v napravování.
  • Stejnou dobu jako u šicího stroje strávíte u žehlícího prkna… Pokud normálně moc nežehlíte, tak u šití to ani jinak nepůjde, a hlavně tento typ žehlení vás určitě bude bavit. Vždy bude potřeba něco sežehlit, rozžehlit nebo přežehlit. Jo, a taky budete muset víc vysávat, z látek se konstantně vznáší bytem jemňoučký poprašek z vláken.
  • Šití vás bude dělat nejšťastnější na světě. Když se zaberete do tvoření, to je taková radost! Úplná meditace a „flow“! Mnohem lepší než televize, radost z takovéto kreativní práce vám pomůže zapomenout na všechny starosti.

Tak co na to říkáte? Souhlasíte? :-)